sestdiena, 2008. gada 13. decembris

Latviešu biedrība Gruzijā

Daudzi nemaz nezin, pat ne paši gruzīņi, ka bez armēņu, azarbaidžānu, divām poļu utt. biedrībām Gruzijā, mazā Tbilisi ieliņā atrodas arī Latviešu biedrība, kuru varonīgi vada Latvijas Goda konsule Regīna Jakobidze. Kopā pulcinot latviešus, kas te ieprecējušies un dzīvo. Viņi tad nu paši te bieži nāk un ved arī savus bērnus, kam labi ja vairs 0,25% latviešu asinis rit. Un Inga ar Agati gan pieaugušajiem, gan mazajiem divas reizes nedēļā pasniedz latviešu valodas stundas, jo daudzi jau tik tālu integrējušies, ka valodu vairs nezin. Bet motivācija būt tuvāk sentēviem gan nav zudusi. Un tas tiešām priecē. :)
Pirmo reizi uz biedrību aizdevos līdzi savām meitenēm, bet šodien tur jau ierados kopā ar saviem dziedošajiem skautiem un devu viņiem iespēju iepazīties ar Gruzijā dzīvojošiem latviešiem - ka mūsu te ir pietiekoši daudz, kā arī pastāstīt par mums - kas mēs esam un ko daram Rustavi. Pēc tam puiši sniedza vienkārši fantastisku gruzīņu folka dziesmu paraugpusstundu. Nekas nav mainījies. Vienmēr, kad dzirdu kā gruzīņi dzied četrās balsīs, vienkārši skudriņas skrien pār kauliem. :)
Un tagad mēs gaidam ciemos Latviešu biedrību kopā ar maziem puslatviešgruzīņiem , saģērbtiem latviešu tautastērpos un matiņiem bizītēs, lai tie maniem skautiem parādītu kādu skaistu danci un redzētu pašu acīm, ko mēs daram mūsu skautu mājā un kā dzīvojam Rustavi. :)
Regīna vadā manējos pa visām biedrības telpām un stāsta izcelsmes vēsturi un par latviešiem Gruzijā.
Prezentējam sevi.Mums ar Lali aplausi par kaut ko. :)Kopbilde.

4 komentāri:

enne teica...

vispar - skaisti :)

Madza teica...

vispār Nj, es ņemu līdzi tautastērpu, un labāk tajā jaungada ballē Jums dejoju :D

Njuksis teica...

neceļu pretenzijas :) Tas tiešām būtu feini ;)

Betty teica...

he he... Jums tur jaungada naktii gaidaa baigaa ballīte...
Madzja ar Njuksi dziedās gruzīniski, madzja dejos :) he he