svētdiena, 2008. gada 28. septembris

slinkums

Man ir uznācis šausmīgs slinkums kaut ko rakstīt dienasgrāmatā. Varbūt lietus to iespaido. Mums te smidzeklis ne pa jokam. Jau otro dienu. Brr. Tāda spēcīga melanholija uznākusi. Un it īpaši tad, kad saņemu no lv vēstis, ka kādam no tuvākajiem ļoti sāp, bet es nevaru būt klāt un samīļot, tad tādi mazi gruzīņu kiņdžali bezlimitā baksta manu sirdi. Un spilvens tiek boksēts!
Bet vispār, ja tā turpināsies ar tiem lietiem, tad būs problēmas ar vīnogu novākšanu un tās aizies bojā. Jo te tagad ir sākusies to lasīšanas sezona. Vīnogas ir gatavākas par gatavām, bet lietus var izdarīt normālu traģēdiju un visas vīnogas var sapūt. A kur tad tiks ņemts vīns? A vīna tad vairs nebūs! :) Bet jokus pie malas, tā kā te vispār šobrīd ir ļoti slikta ekonomiskā situācija, daudziem gruzīņiem tieši vīnogas ir galvenais iztikas veids.
*************************************************************************************
5dien biju aizdevusies ballēties pie latviešu meitenēm uz Tbilisi. Sākumā aizgājām uz tādu pagalam mīlīgu parku (kā Rīgā Vērmaņparks), tikai tur visapkārt dejojošas strūklakas. Mēs gan ilgi metām pa to cilpas, jo ik vienā alus dārzā, kas tur bija, sēdēja tikai tumšu acu vīriešu grupas. :) Man uznāca baiļu lēkme, būt atkal baltajai cielaviņai starp tumšajiem gruzīņu ērgļiem, bet nu beigās nācās saņemties, jo alu iedzert tad vajag.
Tad nu iekārtojāmies, atlaidāmies krēslos, strūklakas un vējš radījuma mitruma un vēsuma viļņus. Dzērām aliņu un laidām jokus. Līdz pienāk oficiante un uz galda noliek tējas tasītes lieluma šķīvīti ar čipšiem. "Tas no blakus galdiņa" un baksta ar pirkstu tajā virzienā. Un Veronika tikai nosaka: "Es tieši iedomājos, ka būtu labi kaut ko uzgrauzt!" :)) Vai nav mīļi! Latvijā kāds tev varbūt uzsauktu kokteili utt (un, protams, ar pēc tam tālāku mājienu un pat tad tev ir jābūt pavisam talantīgai, lai no latviešu svešpuikas kaut ko tādu sagaidītu, tūristi tādi vairāk ļāvīgi), bet gruzīņu puikas uzsauc čipšīšus un nemaz neskatās mūsu virzienā. Tas tāds kā jauks žests NEiezemietēm. :)
Tad kad saņemam rēķinu, es to kādu pusminūti ilgi gremoju smadzenēs un tad patīkamā pārsteigumā iebļaujos: "Bļin, 70 sant. par diviem!" Tā tad, Tbilisi parka alus dārzā Jūs varat nobaudīt pavisam gardu un LĒTU gruzīņu alu, tikai par 35sant. :)Pēc tam mēs gājām uz "dārgāku" vietu priekš gruzīņiem, bet priekš latviešiem tur atkal būtu ko iesaukties, jo vieta tad kāda -
"Irish pub", kur skan fantastiska dzīvā mūzika sākot no Gipsy King repertuāra līdz īstam rokenrolam un džejam :) Bet tā, ka paķer tevi uz 100% un jumts tiek rauts nost. Publika internacionāla, ir gan gruzīņi, gan ārzemnieki. Alus maksā priekš latviešiem smieklīgi lēti, tikai 1Ls uz o,5L. Kā atskan mūzika, tā visas ejas piepildās ar tancātājiem. Tā ka ir atrasta nežēlīgi jauka vietu, kur vedīšu jūs izplosīties. :)

Vakar man bija aklais randiņš ar "Loesje Georgia" cilvēku Levanu. Tad nu spriedām, diskutējām un spriedām un būtu jauki kaut ko šeit iekustināt. Jo Loesje darbība te ir zero līmenī un cilvēkus ir tik pat grūti iekustināt, kā tas ir pie mums lv. Bet atšķirība vien tāda, ka mēs tad esam tur vairāki, bet viņi te ir tikai divi, no kuriem viens nemaz neatrodas Gruzijā :) Pilnīgi siekala notecēja gar vaigu, iedomājoties, ka kādu dienu mana Rustavi varētu pamosties Loesje A4 balto posteru eksplozijā :)
Pirms mirkļa saņēmu zvanu no Lekso, ka viņš drīz ieradīsies ar dāvanu priekš manis. Man tās gruzīņu dāvanas jau sāk baidīt. Prātā lūdzos, lai tik man atkal neatnes vēl kādas 5cas ievārījuma burciņas. Jo vēl vakar ieprasījās, vai esmu ēdusi arbūzu zapti. :) Bet nē - saņēmu savu personīgo triktrakspēles (Backgammon - angl.versijā) komplektu. Spēlei bija kaut kāds tur vietējais nosaukums, neatminos vairs. Bet doma tāda, ka te visi viņu spēlē. Cik bieži nav nācies iet garām n-tajām pagalmā tupošām onkuļu grupām, kas to ir ielenkuši.
Tāda nu tā spēle izskatās.
Turklāt viņa ir daudzfunkcionāla, jo otrā pusē ir šahs :) turklāt var spēlēt arī knīpas, kas man ļooooti patīk :) Nu vot, tumšos vakaros, kad atkal nebūs elektrības, varēs kustināt smadzenes un plānot stratēģijas.
Iepazinos arī ar savu gruzīņu valodas skolotāju. Mācības man sāksies ar 1dienu. Bet jau tagad ar lepnumu varu teikt, ka esmu mazlietiņ izglītojusies, zinu dažus vārdus kā:
erti ludi - vienu alu
ara - nē
ho (čomiski) vai (pieklājīgi) - jā
Madlobt - paldies

5 komentāri:

richey2 teica...

vai, cik miiliigi :)
mums gan te veel saulains pagaidām, bet nju naak jau pamazaam peleekais :D

Madza teica...

ir radušies vēl vairāki iemesli kādēļ ir jāpārceļas dzīvot pie tevis :) 1. tas krogs; 2. tā arbūzu zapte; 3. tā spēle :D

Njuksis teica...

kārum, toč atrausies, kad satikšu :))

bredoto teica...

Saulains bija sestdien - vismaz Līgatnē ir ritīgs "zolotoi osenj" - eju pa savām meža takām, kā uzpūš stiprāk vējiņš, tā zelta lietus nolīst!
Šodien, ja tas Tevi, ņuksīt, mierina, ir pelēks kā ... nu koro4e pelēks :)

Attiecībā uz iepriekšējo ierakstu - a Tu uz Uzbekistānu negribi? Iedvesmai: http://www.videsvestis.lv/content.asp?ID=111&what=60
:)

Unknown teica...

Principa abuzu zapti ir gadijies sastapt ari Berline! Ta bija tiraka improvizacija, bet garda uz sviestmaizes gan :)

Alus lv pat veikala nemaksa 35santimus :))